Yeni Başlayanlar İçin En İyi 10 Dil Öğrenme Uygulamaları
En iyi dil öğrenme uygulamaları adlı içeriğimizde sizlere konu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Aynı zamanda yabancı dil öğrenmenin önemi hakkında da sizi bilgilendireceğiz. Hangi uygulamaları kullanarak da daha kolay bir şekilde dil öğrenebileceğinizi size açıklayacağız.
Yabancı Dil Öğrenme Uygulamaları
Dil öğrenme uygulamaları çeşitli becerilerinizi geliştirmenizi sağlar. Örneğin, kelime dağarcığınız zenginleşir ve dil bilgisi kuralları konusunda kendinizi geliştirirsiniz. İletişim becerileri anlamında da büyük gelişmeler gösterebilirsiniz. Yabancı dil bilmek özellikle de İngilizce hayatı büyük oranda kolaylaştırmaktadır. İş, eğitim, seyahat ve kültürel faaliyetlerde yabancı dil bilmek büyük avantajlar sağlamaktadır. Yabancı dil öğrenme uygulamaları da burada devreye girerek insanların hayatını oldukça kolaylaştırıyor.
Bu uygulamalarda kullanıcıların kişisel tercih ve öğrenme derecesine göre planlar hazırlanabiliyor. Aynı zamanda dil öğrenme süreci çok daha eğlenceli ve kişiselleştirilmiş bir hale geliyor. Bazı uygulamalar oyunlar üzerine yoğunlaşırken bazıları ise kelime çalışmalarına önem veriyor.
Okumaya Değer: 2024 Yılında YouTube İçerik Fikirleri
Dil Öğrenme Uygulamaları Neden Popüler?
Günümüz dünyasında yabancı dil öğrenmek oldukça önemli bir hale geldi. Dil öğrenmenin en büyük avantajları arasında şunlar bulunmaktadır:
- Kariyer Fırsatları
- Seyahat Etme
- Özgüven
Kariyer Fırsatları
Yurtdışı kariyeri düşünen kişilerin yabancı dil öğrenmesi zorunludur. Ancak ülkemizdeki birçok iş sektöründe de yabancı dil bilmek büyük önem taşımaktadır. Özellikle de uluslararası kariyer düşünen kişilerin yabancı dil öğrenmesi gereklidir. Bazı kuruluşlarda da birden fazla yabancı dil istenebilmektedir.
Dil bildiğinizde; çalıştığınız iş için daha iyi bir pozisyona yükselmek, daha yüksek maaş almak ve saygı görmek gibi çeşitli avantajlara sahip olabilirsiniz. Özellikle de turizm sektöründe çalışıyorsanız dil bilen personele sürekli bir ihtiyaç bulunuyor.
Seyahat Etme
Dil bilmeyen kişilerin dünyayı gezme konusunda bazı korkuları oluşabiliyor. Yabancı dil öğrenerek seyahatlerinizi hem daha eğlenceli hale getirebilir hem de daha huzurlu bir yolculuk geçirebilirsiniz. Gittiğiniz ülkelerin kültürlerini daha iyi şekilde anlayabilir ve oranın insanları ile daha sağlıklı iletişim kurabilirsiniz. Yabancılarla konuşma uygulamalarını kullanarak dil konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.
Özgüven
Dil öğrenmenin kişisel olarak en büyük faydası da özgüven artışı olacaktır. Yabancı dil öğrenmek özgüveninizi geliştirmek için yapabileceğiniz oldukça yararlı bir eylemdir. Kişisel gelişiminizin yanı sıra ruh sağlığınız için de oldukça önemlidir. Dil öğrenmek bilinçaltına “başarılı” olduğunuzu hissettirecek. Bu his ile birlikte de hem motivasyonunuz hem de özgüveniniz artacaktır.
Dil Öğrenmenin Önemi
Yabancı dil öğrenmek, hayatınızı daha iyi hale getirebilmek için yapabileceğiniz eylemlerden bir tanesidir. Yurtdışı eğitim almak isterseniz yabancı dil öğrenmek ve özellikle IELTS ve TOEFL gibi sınav hazırlıklarında İngilizce yeterliliğini kanıtlamanız gerekmektedir. Ancak günümüzde yabancı dil bilmek özellikle de İngilizce hem iş bulma konusunda hem de genel iletişim konusunda insanlara büyük avantajlar sağlamaktadır.
En İyi Dil Öğrenme Uygulamaları
Yabancı dil öğrenmek için insanlar genelde kurslara başvurmayı tercih ederler. Ancak kurslardan yeterli verim alınamadığı için daha dili öğrenemeden kursu bırakma da sıkça görülür. Yabancı dil öğrenmenin sadece kurslar üzerinden olmadığını da bilmek gerekmektedir. Örneğin evinizden çıkmadan bile dil öğrenebilirsiniz. Öğrenmenize yardımcı olacak uygulamaları kullanabilirsiniz. En iyi dil öğrenme uygulamaları arasında şunlar bulunmaktadır:
- Duolingo
- Babbel
- Rosetta
- Memrise
- Busuu
- HelloTalk
- Pimsleur
- Beelinguapp
- Drops
Yukarıdaki uygulamaları kullanarak yabancı dil öğrenme konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Gelin bu uygulamaların artılarına ve eksilerine birlikte bakalım.
Duolingo
Yabancı dil öğrenme denince akla ilk gelen uygulamalardan birisi Duolingo‘dur. Dil öğrenme sürecini oldukça eğlenceli bir hale getirmesi ile bilinmektedir. Aynı zamanda bağımlılık yapıcı bir oyunlaştırma sistemi de bulunmaktadır. Carnegie Mellon University profesörü Luis von Ahn ve yüksek lisans öğrencisi Severin Hacker ile birlikte 2009 yılında kullanıma sunuldu.
Duolingo’da kullanıcılar kelime dağarcıklarını genişletebiliyor, dil bilgisi kurallarını öğrenebiliyor ve telaffuz konusunda kendilerini geliştirebiliyorlar. Uygulama içerisinde kullanıcılar kendi seviyesini belirliyor ve günlük olarak görevleri yaparak ilerlemeleri gerekiyor. Bu sayede de kullanıcıların dil konusunda özgüvenlerini kırmamak hedefleniyor. Ücretsiz bir şekilde kullanabildiğiniz bu uygulama en iyi dil öğrenme uygulamaları arasında yer almaktadır.
Babbel
Markus Witte, Thomas Holl, Julie Hansen tarafından 2007 yılında Almanya’da kurulmuştur. Yabancı dil öğrenmek isteyen kişilerin en sık tercih ettiği uygulamalardan birisidir. Pandemi dönemi sırasında ücretli kullanıcı sayısı 10 milyona ulaşmış ve geçmiştir. Babbel içerisinde destekli 14 adet dil bulunmaktadır. Dil uzmanları tarafından hazırlanan etkinlikler ile hem sesli derslere hem de interaktif diyaloglara ve zenginleştirilmiş içeriğe erişim sağlayabilirsiniz. Ortalama olarak ders süreleri 10 ila 15 dakika arasında değişmektedir. Hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu bulunmaktadır. Ücretli versiyonda çok daha kapsamlı içerikler yer almaktadır.
Rosetta
Rosetta dil becerilerini geliştirmek isteyen kişiler için oldukça iyi bir uygulamadır. Kısa süren dersleri ile konuşma pratiği yapabilirsiniz. Uygulamadan çevrimiçi özel derslere katılarak platformun içeriklerine erişim sağlayabilirsiniz. Dinleme, okuma, konuşma ve yazma gibi ana yetenekleri bu uygulama ile kolayca geliştirebilirsiniz. Rosetta; görsel, işitsel ve interaktik içerikleri ile dil öğrenmeyi çok daha kolay bir hale getiriyor. Uygulamaya aylık olarak 12 dolarlık bir ödeme yapmanız da gerekmektedir.
Memrise
Kullanıcıların seyahat sırasında rahatlıkla kullanması için geliştirilmiştir. Aynı zamanda Memrise konuşma pratiği yapabileceğiniz ve kelime dağarcığınızı geliştirebileceğiniz bir uygulamadır. Kullanımı kolay ara yüzü ile birlikte bir çoğu kullanıcı sıklıkla tercih etmektedir. Learning With Vocals adlı program ile kişinin öğrendiği dilin konuşulan ülkesindeki insanlarla görüşmeler ayarlayarak öğrenme sürecini hızlandırmaktadır. Membot adını verdikleri GPT ve yapay zeka destekli robot ile her türlü işlem kolay bir şekilde hallediliyor. Memrise’ın ücretsiz bir versiyonu bulunsa da Pro üyelim satın almak için 15 dolar, yıllık 90 dolar, ömür boyu üyelik için 200 dolar ödemeniz gerekmektedir. İngilizce öğrenme uygulamaları arasında en sık kullanılan uygulamalardan bir tanesidir.
Busuu
2008 yılında Bernhard Niesher ve Adrian Hilti tarafından kurulan Busuu, çeşitli dil seviyelerine uygun programları ile dil öğrenmek isteyen kişilerin öncelikli tercihlerinden birisidir. A1 ile B2 seviyeleri arasındaki dil kursları ile mobil cihazlarınızdan ve bilgisayarınız üzerinden derslere erişim sağlayabilirsiniz. Dinleme, konuşma, okuma ve yazma gibi temel İngilizce becerilerini uygulama üzerinden geliştirebilirsiniz. Kullanıcıların birbiri ile iletişime geçmesi sayesinde interaktif bir ortamı da kullanıcılarına sunuyor. En iyi dil öğrenme siteleri arasında yer almaktadır.
HelloTalk
2017 yılında Zackery Ngai tarafından kurulmuştur. HelloTalk 150’den fazla dili öğrenme imkanı sunmaktadır. Dünya üzerindeki dil öğrenmek isteyen kullanıcıları bir araya getirerek pratik yapmasını sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden farklı dilleri konuşan insanlarla iletişime geçebilir. Hatta sesli, görüntülü ve mesaj üzerinden sohbet edebilir. Bu sayede hem dil becerileri gelişir hem de farklı kültürlerdeki insanlarla tanışabilir. Uygulama ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.
Pimsleur
Dr. Paul Pimsleur tarafından geliştirilen dil öğrenme uygulaması Pimsleur, kullanıcılarına hızlı bir şekilde iletişim kurabilme konusunda yardımcı oluyor. Öncelikli olarak telaffuz ve duyduğunu anlama üzerine yoğunlaşıyor. Sesli dersler ile birlikte temel konuşma becerilerini geliştiriyor. Aynı zamanda yeni kelime ve ifadeleri de öğretiyor. Aylık 15 dolar gibi bir fiyatlandırması bulunan bu uygulama en iyi dil öğrenme uygulamaları arasında yer almayı başarıyor.
Beelinguapp
Okuma ve dinleme becerilerini geliştirmek üzere geliştirilen bu uygulama belki de tam sizin içindir. Beelinguapp içerisinde ses ve metin eş zamanlı olarak kullanıcılara sunularak onların becerilerini geliştirilmesi hedefleniyor. Mobil cihazlar üzerinden kolay kullanımı sayesinde istediğiniz zaman istediğiniz yerden dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
Drops
Görsel öğrenme üzerine odaklanan Drops uygulaması, çeşitli görseller kullanarak kelime dağarcığını geliştirmeyi hedeflemektedir. Uygulama içerisinde 39 farklı dil bulunmaktadır. Günün belli zaman dilimlerinde farklı kategorilerde kelime ve ifadeler öğretilmektedir.
Görsel öğrenme yöntemi ile görsel kullanıcıların da uygulamadan daha fazla yararlanması sağlanıyor. Uygulamada gramer, konnuşma pratiği veya telaffuz gibi konulardan ziyade kelime üzerine odaklanılıyor. Kelime öğrenmeyi yalnızca ezber olmasından kurtulmak için kullanılan görseller ile kelime öğrenme destekleniyor. Kullanıcıların tanışma, seyahat, iş ortamı gibi ortamlarda kullanacağı kelimeler ve ifadeler öğretiliyor. Premium üyeliği 13, yıllık abonelik 70 ve ömür boyu aboneliği ise 160 dolardan fiyatlandırılmaktadır.
Sonuç
En iyi dil öğrenme uygulamaları adlı içeriğimizde sizlere konu hakkında detaylı bilgiler verdik. Aynı zamanda işinize yarayacak en iyi dil öğrenme uygulamalarını size liste halinde sunduk. Bu uygulamalardan hangilerini kullanarak daha rahat bir şekilde dil öğrenebileceğinizi açıkladık.