Chat GPT 4 Nedir? Nasıl Kullanılır?

Chat GPT 4 nedir, nasıl kullanılır, adlı içeriğimizde sizlere yeni yapay zeka aracı GPT 4’ü tanıtacağız. Aynı zamanda nasıl ve ne amaçlarla kullanılabileceğini de açıklayacağız.

Chat GPT 4 Nedir?

Chat GPT 4 Nedir

OpenAI tarafından oluşturulan ve Microsoft’un 10 milyar doların üzerinde yatırım yaptığı yapay zeka aracı ChatGPT’nin 4. versiyonu kullanıma sunuldu. 2022 yılının Kasım ayında piyasaya sürülen ChatGPT birçok insan tarafından büyük ilgi topladı. 5 günde 1 milyon kullanıcıya ulaşarak da tarihin en hızlı 1 milyon kullanıcıya ulaşan uygulama rekorunu kırdı. ChatGPT’nin neler yapabileceğini ve ne kadar güçlü bir yapay zeka olduğunu milyonlarca insan deneyimledi.

GPT’nin açılımı Generative Pre-trained Transformer’dır. Temelde yazdığınız metinlerin talimatlarına göre insan benzeri bir öğrenme ve üretme modeli kullanılıyor. Sohbet ara yüzü 175 milyarlık veri noktaları ile eğitilmiştir ve tarihte yaratılmış en karışık ve büyük dil modellerinden olan GPT 3’e dayanıyor.

GPT 3 ile birlikte yapay zekanın dil işleme yeteneği inanılmaz bir noktaya gelmişti. GPT 4 ile birlikte kullanıcı metinleri videoya dönüştürülebilecek. GPT 4’ün en bilinen özelliği bu olsa da altında çok daha fazla özellik barındırmaktadır.

Chat GPT 4 Özellikleri Nelerdir?

Chat GPT 4 Özellikleri Nelerdir

Chat GPT 4 GPT 3’e kıyasla oldukça gelişmiş özelliklere sahiptir. Chat GPT 4’ün genel özellikleri şu şekildedir:

  • GPT 4 modeli, GPT 3’ten daha güçlü ve yeteneklidir. GPT 4’ün 17 trilyonluk bir veri sayısı bulunmaktadır. Bu sayı Chat GPT 3 için ise 175 milyardı. GPT 4, mevcut yapay zekanın uygulamalarını daha hızlı ve kesin bir hale büründürdü. Kullanıcıların sıklıkla yavaş yanıt verme sorununu ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca ChatGPT 3 yalnızca metin yazılabilirken, GPT 4 ile görüntüler işlenebilir ve resimler açıklanabilir. Sohbet botlarının yanlış cevaplar verme sorunu da büyük oranda geliştirilmiştir.
  • Chat GPT 4 ile düşmanca yönlendirmeler, sosyal önyargılar ve halüsinasyonlar tamamen ortadan kaldırılıyor. Bu sayede daha geniş bir kullanıcı eğitimi ve şeffaflığı hedefleniyor.
  • Chat GPT 4 çok daha uzun bir hafızaya sahiptir. Eski sürümlerde ortalama olarak 8.000 kelime aklında tutatbilmekteydi. Ancak Chat GPT 4 ile artık 64.000 kelimelik bir hafızası bulunuyor.
  • İtalyanca, Korece ve Ukraynaca gibi dillerde soruları cevaplayabiliyor. Cevap verdiği dillerin toplamı ise şu anda 26 dil olarak belirlenmiştir.

Yukarıdaki özelliklere bakıldığında da yapay zekanın geldiği noktayı görmek mümkündür. İnanılmaz hızlı gelişen bu yapay zeka botlarını bakalım gelecekte neler bekliyor? Gelin birlikte Chat GPT 4 ile daha fazla neler yapılabilir bunlara bakalım.

Chat GPT 4 ile Neler Yapılabilir?

Chat GPT 4 ile Neler Yapılabilir

Chat GPT 4 yardımıyla insan hayatı artık çok daha kolay hale gelmektedir. Özellikle de iş konuları ve günlük hayat sorunlarına yardımcı olduğu için de uzun süre bizlere yardım edecek gibi gözüküyor. Chat GPT 4 ile neler yapılabilir sorusunun cevabı olarak şunlar gösterilebilir:

Chat GPT 3’e kıyasla çok daha gelişmiş bir model olan GPT 4, görüntü üzerinde çalışmalar yapabiliyor. Aynı zamanda metin üzerindeki çalışmaları da daha iyi hale getirilmiş durumda. Ek olarak Chat GPT 4 ile metin ipuçlarından faydalanılarak videolar da üretilebiliyor.

Microsoft’un Azure AI bilgisayarlarında eğitilen Chat GPT 4, dünyanın her yerindeki kullanıcıya ulaşmayı başarıyor. Şirket ChatGPT Plus olarak bir API olarak kullanıma sundu.

Google tarafından geliştirilen yapay zeka botu Google Bard hakkında merak ettikleriniz için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Chat GPT 4 Nasıl Kullanılır?

OpenAI, Chat GPT 4’ü daha uyumlu ve güvenli hale getirmek için 6 ay uğraştıklarını açıkladı. GPT 4’ün yasaklı içeriklere yanıt verme olasılığını %82 oranında düşürdüklerini ve gerçek yanıtlar üretme konusundaki olasılığını da %40 artırdıklarını bildirdi. Chat GPT 4’ü iyileştirmek için kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate aldıklarını söyleyen OpenAI, bu işlemleri yaparken 70’den fazla uzman ile ortak çalıştılar.

Şirket önceki modellerin gerçekte kullanımından edindiği tecrübelerle güvenlik araştırmalarını ve izleme sistemini geliştirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda GPT 4’ü daha fazla insan kullanmaya devam ettikçe sürekli olarak yapay zekayı güncelleyeceklerini söylediler.

Yapay zeka modelinin nasıl kullanılabileceğini öğrenmek için şu videoyu izleyebilirsiniz.

Chat GPT 4 Nasıl Yüklenir?

GPT aslında bir model değil, mimaridir. GPT modelleri arasında özellikle GPT 2 ve GPT 3 OpenAI tarafından eğitilip kullanıcılara sunuluyor. Eğer GPT modellerini kullanmak isterseniz, OpenAI API’sini kullanabilirsiniz. OpenAI API’si, Chat GPT 3 gibi yapay zeka modellerine erişim sağlayabiliyor. Open AI API’sine ulaşmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • OpenAI sitesine gidin ve kaydolun,
  • API anahtarınızı oluşturmaya başlayın,
  • SDK’yı bilgisayarınıza indirip kurun,
  • API anahtarınızı SDK ile eşleştirin,
  • Chat GPT 4 ya da diğer modelleri kullanarak kodları çalıştırın.

Chat GPT 4 ya da diğer OpenAI yapay zeka modellerini kullanmak için programlama dilinize uygun bir SDK ile API’ye bağlanmanız şarttır. Sonrasında örnek kodları kullanarak yapay zeka modellerini eğitebilir, çeşitli örnekler oluşturabilir ya da farklı görevler için ayarlayabilirsiniz.

ChatGPT 3 VS GPT 4

ChatGPT 3 VS GPT 4

Chat GPT hakkında araştırma yapan kişiler bu yapay zekanın limitlerini bilir. Özellikle yanlış cevapları ve kötü davranışlar gösterdiği için büyük bir tepki topladı. Tartışmanın yönü yapay zeka botunun yalnızca eğitildiği bilgiler kadar yetenekli ve bilgili olduğu yönündeydi. Şirket, geçtiğimiz altı ayı yeni çıkan yapay zekayı daha güvenli ve bilgili hale getirmek için harcadıklarını açıkladı. Aynı zamanda Chat GPT 3.5’ten daha gerçek ve yaratıcı yanıtlar üretmesi %40 artırıldığı konuşuluyor.

Chat GPT 4 ile diğer yapay zeka botları arasındaki farklar ise artık son sürümde görüntülerin anlaşılabilmesidir. Kelimelerden görüntüye bir aktarım artık yapılabiliyor. Hatta yazıyı videoya bile dönüştürebiliyorsunuz. Chat GPT 3’te metin giriş ve çıkışları yazı ile sınırlıydı ancak şu an herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

Yeni yazılımda görüntü tanıma oldukça yeni olsa da kullanan kişiler bir görüntüde nelerin bulunduğunu yapay zeka aracından isteyebilmektedir. Hatta daha önemli bir örnek verilmesi gerekirse görme sorunu yaşayan kişiler için bu aracın büyük faydaları olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu