Sosyal Medya Filmleri

Sosyal medya filmleri adlı içeriğimizde sizlere en iyi sosyal medya filmleri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Aynı zamanda hazırladığımız sosyal medya filmleri listemiz ile de sizlere güzel öneriler sunacağız.

Sosyal Medya Filmleri

Sosyal Medya Filmleri

Sosyal medya günümüzde neredeyse her insanın hayatında önemli bir yer kaplamaktadır. Bundan dolayı da izleyiciler sosyal medya filmlerini izleyerek kendilerini karakterlerin yerine daha kolay koyabilirler. Sosyal medya filmlerinin türü değişiklik gösterebiliyor. Bazı filmler daha komedi ve dram ağırlıklı giderken diğerleri korku ve gerilimi ön planda tutmaktadır. Sizler için hazırladığımız sosyal medya filmleri arasında çeşitli türlerde filmleri bulabilirsiniz.

  • #Blue_Whale
  • Not Okay
  • Nerve
  • Eighth Grade
  • Disconnect
  • The Social Network
  • Searching
  • Profile
  • Ben X
  • Host
  • Newness
  • The Social Dilemma
  • Trust
  • The Circle
  • Catfish
  • Friend Request
  • Black Mirror
  • We Live in Public

Okumaya Değer: En İyi Psikopat Kore Dizileri

#Blue_Whale

#Blue_Whale

Film tür olarak dram, gerilim ve korku ögelerini barındırmaktadır. Yönetmen koltuğunda Anna Zaytseva otururken başrolde Anna Potebnya, Ekaterina Stulova ve Timofey Eletskiy bulunmaktadır.

Filmin isminden de anlaşıldığı gibi Mavi Balina oyunu filmde işlenmektedir. Başrol Dana, kız kardeşinin intiharının sonrasında yas tutmaya başlar. Ancak bu olay kafasında soru işareti olarak da kalmaktadır. Çünkü kardeşinin intihar ettiğini düşünmez. Olayı incelemeye karar verdikten sonra Dana elde ettikleri sayesinde Mavi Balina isimli bir oyun ile karşılaşır. Bu oyun ile gençler zorlu görevlerle kendilerini öldürülmeye zorlanır. Kardeşinin intikamını almak için kendi hayatını riske atar ve oyuna katılır.

Not Okay

Not Okay

Yönetmen koltuğunda Quinn Shephard otururken oyuncular arasında Zoey Deutch, Dylan O’Brien ve Mia Isaac gibi isimler yer alır. Sosyal medya üzerinde şöhret kazanmak isteyen bir kadın bu girişiminin olumlu bir şekilde sonuçlanmayacağını düşünmeye başlar. Kendisini insanlara daha fazla göstermek için küçük bir yalan söyler. Ancak bu yalan hayatını bir çıkmaza götürecektir.

Nerve

Nerve

Aksiyon ve gerilim türünde olan Nerve filmini Ariel Schulman ve Henry Joost yönetmektedir. Emma Robert ve Dave Franco da oyuncu kadrosu arasında yer almaktadır. Vee isimli başrol, Nerve isminde bir oyuna katılmış ve içe dönük bir yaşamı benimsemiştir. Oyunda kendi seçimlerini izleyiciye bırakmak zorundadır. İzleyicilerin verdiği bu kararlar sayesinde de uygulama içerisinde belirli paralar kazanır. Oyuna Ian isimli birisinin de katılması ile işler iyici değişmeye başlar. Oyun kontrolden çıkmaya başlar. Vee oyundan ayrılmak istese de bunu yapmasına izin verilmez.

Eighth Grade

Eighth Grade

Bo Burnham’ın yönettiği filmde Elsie Fisher, Luke Prael, Emily Robinson ve Josh Hamilton başrollerde yer almaktadır. Dram ve komedi türleri ağırlıklı olarak işlenmektedir. Kayla karakteri okul içerisinde oldukça sessiz birisidir. Ancak akranları gibi sosyal medya üzerinden diğer insanlarla iletişim kurmaktadır.

Sanal Hayatlar (Disconnect)

Sanal Hayatlar (Disconnect)

Türkçe’ye Sanal Hayatlar ismi ile çevrilmiştir. Farklı tiplerde insanlar internet gibi ortak bir noktada buluşmaktadır. Kariyeri için mücadele veren bir gazeteci, bir polis memuru, özel hayatları internet ortamında dolaşan bir çift ve işkolik bir avukat filmde konu edilmektedir.

Sosyal Ağ (The Social Network)

Sosyal Ağ (The Social Network)

Sosyal medya filmleri arasında akla ilk gelen filmlerdendir. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının hikayesi filmde anlatılmaktadır. Sosyal medyayı insanlara tanıtan Facebook’un nasıl kurulduğu filmde çok iyi bir şekilde işlenmektedir. Mark Zuckerberg kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir. Bunun üzerine Mark Harvard Üniversitesi’nin sistemine girerek kız öğrencilerin bilgilerini ele geçirir. Kızların fotoğrafları üzerinde oynama yaparak en güzel kızı seçmek için bir site kurar. Site popülerleştiğinde üniversite üzerinden bir tepki ile karşılaşır. Kurduğu bu site Facebook’a dönüşür ve çeşitli birçok olay yaşanır.

Kayıp Aranıyor (Searching)

Kayıp Aranıyor (Searching)

Filmde kızını bulmak için internet üzerinden araştırma yapan bir babanın yaşadıkları konu ediniyor. David isimli başrolün 16 yaşında kızı kaybolur ve olayı araştıran dedektiflerin bilgisayarı kontrol etmediğini fark eder. Kayıp ile ilgili bütün sırlar ise bilgisayarda saklıdır. Kızını bulmak için bilgisayar üzerinden ipuçları bulmaya çalışır ve kızının özel hayatı ile ilgili büyük sırlar da öğrenir.

Profile

Profile

Avrupalı kadınların IŞİD’e katılması üzerine araştırma yapan bir gazeteci filmde konu edilmektedir. Facebook’ta sahte bir profil oluşturan genç gazeteci IŞİD’e katılmış Bilel ile iletişim kurmaktadır. Bu araştırmanın kendisi için büyük tehlike oluşturduğunu fark eder.

Ben X

Ben X

Ben otizm hastası olan bir bireydir. İnternet üzerinde oynadığı oyunlarda oldukça güçlü karakterler yaratmıştır. Ancak gerçek hayatta ise Ben insanlar tarafından dışlanan birisidir. Bundan dolayı oyun içerisinde çokça zaman geçirmektedir. Oyunda Scarlite isminde bir kızla tanıştıktan sonra hayatı bambaşka yerlere gider.

Host

Host

Pandemi döneminde bir grup arkadaş Zoom üzerinden bir medyumla seanslar gerçekleştirir. Ancak bu görüşmelerin ardından kötü bir ruh evlerini basar. Yaptıkları hatayı fark eden grup için iş işten geçmiştir. Geceyi sağ bir şekilde geçirmeye çalışırlar.

Yenilik Tutkusu (Newness)

Yenilik Tutkusu (Newness)

Martin ve Gabi isimli iki kişi flört uygulamaları yardımıyla internetten tanışmışlardır. Tanışma sonrasında sevgili olan çiftin ilişkileri oldukça iyi gitmektedir. Ancak zaman içerisinde bu heyecanı kaybeden ikili farklı bir yol denemeye karar verirler ve çok farklı sorunlar ile karşılaşırlar.

Sosyal İkilem (The Social Dilemma)

Sosyal İkilem (The Social Dilemma)

Sosyal ikilem filmi belgesel türündedir ve filmde sosyal medya bağımlılığı konu edilmektedir. Neredeyse herkes telefonları ile gün içerisinde çokça vakit geçiriyor ve sosyal medya ile uğraşıyor. Bu dijital platformların kullanımı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Belgeselde bu konu üzerinde uzmanlar, ekranların arkasında aslında nelerin gizli olduğu konusunda izleyicileri bilgilendiriyor.

Trust

Trust

Annie 14 yaşındadır ve internette tanıştığı birisi ile arkadaş olur. Sanalda olan iletişim bir süre sonra telefonda konuşmaya kadar ilerlemiştir. Bir süre geçtikten sonra Annie konuştuğu kişinin aslında kim olduğunu öğrenir ve depresyona girer. Ailesi de Annie’ye bu süreçte destek olmaya çalışır. 

Çember (The Circle)

Çember (The Circle)

Çember filmi 2017 yılında yayınlanmıştır ve başrollerinde Emma Watson ve Tom Hanks gibi başarılı isimler yer almaktadır. James Ponsoldt tarafından yönetilen film, dünyadaki en güçlü sosyal medya şirketi için çalışan bir kişinin yaşadıklarını konu ediniyor. Bu kişi mahremiyeti ve etik değerleri arasında kalıyor.

Yayın Balığı (Catfish)

Yayın Balığı (Catfish)

Belgesel türündeki Catfish, 2010 yılında yayınlanmıştır. Henry Joost ve Ariel Schulman tarafından filmin yönetmenliği yapılmıştır. Filmde sosyal medyadan tanışan ve birbirlerini hiç görmeden aşık olan Nev ve Megan anlatılmaktadır.

Lanetli Mesaj (Friend Request)

Lanetli Mesaj (Friend Request)

Film 2016 yılında yayınlanmıştır. Genel olarak korku ve gerilim ögeleri filmde işlenmektedir. Simon Verhoeven’ın yönetmenlik yaptığı filmde sosyal medya konu ediliyor. Şeytani güçlerin ele geçirdiği bir sosyal medya hesabı üzerinden esrarengiz videolar paylaşılmaktadır.

Her Şeyimiz Meydanda (We Live in Public)

Her Şeyimiz Meydanda (We Live in Public)

2008 yılında yayınlanmış ve belgesel türünde olan bu yapım, sosyal medya konusunu ele almaktadır. Mahremiyetin yok olması ve yaşanılan her anın internete yayılması üzerine hazırlanmıştır. Sundance Film Festivali kapsamında Jüri Büyük Ödülü’nü de kazanmıştır.

Black Mirror

Black Mirror

Sosyal medya filmleri adlı listemizin son sırasında da oldukça kaliteli bir dizi olan Black Mirror bulunmaktadır. 2011 yılında yayınlanmaya başlayan dizinin her bölümü farklı konuları işlemektedir. Aynı zamanda bu bölümlerde farklı oyuncular bulunmaktadır. Ancak bölümler genel olarak modern toplum ve teknolojinin yarattığı sıkıntılar üzerinde durmaktadır. Özellikle de “Nosedive” bölümü sosyal medya üzerine büyük bir eleştiri yapmaktadır. Bölümde sosyal medyalardaki puanların bütün insanların hayatına etki etmesi konu ediliyor.

Sonuç

Sosyal medya filmleri adlı içeriğimizde sizlere konu hakkında detaylı bilgiler verdik. Aynı zamanda sosyal medya filmleri adı altında bir öneri listesi de sunduk.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu